Waterzuiveringsproject Nerja opnieuw in een impasse

NERJA – Het waterzuiveringsproject van de gemeente Nerja, wat al zo’n 25 jaar duurt, verkeert momenteel opnieuw in een impasse. De gebrekkige waterzuivering houdt Nerja al ruim twee decennia in de greep. Telkens weer worden er nieuwe initiatieven ontplooid om een einde te maken aan dit verhaal zonder einde, even zovele keren lopen deze initiatieven spaak. Aannemers gaan failliet of staken zomaar de werkzaamheden, vergunningen blijken niet te zijn afgegeven of procedures worden niet naar behoren gevolgd.

De lokale politici wijzen daarbij met beschuldigende vinger vooral naar elkaar of naar de Junta de Andalucía, die op haar beurt de gemeente Nerja telkens weer voor een deadline stelt die vervolgens wordt genegeerd of simpelweg en zonder opgave van redenen niet wordt gehaald. Afgelopen week sprak burgemeester José Alberto Armijo in Madrid maar weer eens ‘zijn zorgen’ uit over de huidige situatie, nu ook de politici toch langzamerhand duidelijk wordt dat een en ander het imago van Nerja ernstige schade berokkent en schade toebrengt aan het toerisme voor de kustplaats.

In het onderzoek naar alle onregelmatigheden rond de gebrekkige waterzuivering gedurende het afgelopen decennium liggen momenteel liefst zestien ambtenaren uit respectievelijk Nerja, Coín en Alhaurin el Grande onder vuur. Dit meldden woordvoerders van de commissie ‘Vastum’ al voor de zomer. De commissie probeert al sinds 2017 alle onregelmatigheden in het beleid in kaart te brengen.

De zestien worden onder meer verdacht van het moedwillig toestaan van ernstige onregelmatigheden tegen de geldende regelgeving en het aannemen van smeergelden daarvoor. Bij het onderzoek zijn onder anderen burgemeesters, wethouders en raadsleden betrokken.

Nerja Waterzuivering

 

Een gedachte over “Waterzuiveringsproject Nerja opnieuw in een impasse

  1. overal het zelfde liedje.maar als ge gaat zwemmen,en er drijft nen drol(meerdere) neven je dan is de goesting rap voorbij.veeeeeeeel mensen zien dit en komen nooit meer terug.gewoon ziekelijk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s