Werk aan waterzuivering wordt (weer) hervat

NERJA – De, onlangs stilgelegde, werken aan een nieuwe waterzuiveringsinstallatie worden deze week hervat. Dit stelt de gemeente Nerja in een verklaring op haar website, waaruit duidelijk wordt dat er een bedrijf bereid is om de gestopte werken door het failliet verklaarde bedrijf verder uit te voeren.

Halverwege januari kondigde de gemeente de hervatting van deze al werken aan, nadat vorig jaar de uitvoerende maatschappij failliet was verklaard op het moment dat 95% van het werk was voltooid. Amper een dag later bleek dat er van hervatting helemaal geen sprake kon zijn omdat de betreffende firma de afspraken niet nakwam.

De ‘soap’ rond de nieuwe waterzuiveringsinstallatie duurt al jaren, waarbij allerlei betrokken instanties elkaar telkens de zwarte piet inzake dit wanbeleid toeschuiven. Nerja is de enige gemeente aan de Costa del Sol met een zwaar verouderde riolering en heeft van zowel provinciale als nationale instanties al menig waarschuwing ontvangen om dit probleem op te lossen.

“De gemeenteraad van Nerja en ikzelf als gemeenteraadslid van infrastructuur zijn erg blij met dit nieuws, in de hoop dat ze zo snel mogelijk klaar zullen zijn”, stelt wethouder José María Rivas in een reactie. Het winnende bedrijf garandeerde de continuïteit van de afwikkeling van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie, door enkele dagen geleden voldoende economische garanties te bieden om de lopende werken over te nemen.

gemeentehuis20120630

Een gedachte over “Werk aan waterzuivering wordt (weer) hervat

  1. Zorg dat die zuiveringsinstallatie snel klaar komt en het rioolsysteem wordt vernieuwd.
    Nerja is te mooi om door de uitwerpselen van de mensen in zee, ten onder te gaan.
    Investeer in de toekomst!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s