Jubileumeditie voor Día del Pedal

NERJA – De jaarlijkse Día de Andalucía wordt in Nerja ieder jaar gevierd met onder meer de Día de Pedal, een fietsspektakel vanaf het Balcón de Europa. Dit jaar staat op woensdag 28 februari (de vaste dag voor de viering van de Día de Andalucía) de dertigste editie van dit evenement op het programma.

Voor het spektakel meldden zich de afgelopen jaren telkens meer dan tweeduizend deelnemers (recordaantal deelnemers: 2.374 in 2013). De Día del Pedal voert het deelnemersveld over een vooraf uitgezet parcours door het hart van de stad terug naar het Plaza d’España.

Snelheid is daarbij niet belangrijk, deelname en originaliteit is waar het om draait. Wel is het dragen van een helm verplicht. Het evenement vormt jaarlijks een fraai en chaotisch aandoend schouwspel, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers zich urenlang vermaken in het centrum van de stad. De aanvangstijd is op zijn zachtst gezegd variabel. Officieel is dat 12.00 uur maar ervaringen uit het verleden leren dat het zo maar anderhalf uur later kan zijn voordat de bonte stoet zich in beweging zet.

 • De route van vorig jaar, waar naar verwachting ook dit jaar niet van wordt afgeweken:
 • Balcón de Europa – Plaza Cavana – C/Diputación – C/Castilla Pérez – Avenida Mediterráneo – C/Antionio Ferrándis – C/Antonio Millón waar een eerste stop is ingelast.
 • Vervolgens  zet het kleurrijke ‘peloton’ zich in weer beweging via de C/Chaparil, C/Almería, rotonde bij de Supersol-vestiging waar opnieuw een stop is gepland.
 • Daarna volgen de Calles San Miguel, Alejandro Bueno, Herrera Oria, Ruperto Andúez, Torrox en Rodríguez Acosta richting de laatste tussenstop bij de rotonde voor Hotel Parador de Nerja.

Het laatste stuk voert de deelnemers over de Calle Carabeo en de Calle Pintada, terug omlaag naar het Balcón de Europa.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

3 gedachten over “Jubileumeditie voor Día del Pedal

 1. Hallo , wij zijn vanaf 25 februari voor 6 weken in Nerja , ik volg dan ook met plezier het Nerja nieuws, graag willen wij meedoen te de fietstocht .
  Kan iedereen mee rijden ?

  Like

  1. Ja dat kan zeker. Er is officieel nog niets bekend qua begin- en inschrijvingstijd maar uit ervaring met eerdere edities: ruim een half uur van tevoren melden bij de stand op het Plaza de España of het Balcón de Europa, daar krijg je voor een paar euro een startnummer en een t-shirt ter herdenking aan de deelname. Dus rond 11.30 uur daar is zeker op tijd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s